Back to Question Center
0

Кои фактори е Амазон производ пласман алгоритам главно обложување на?

1 answers:


Слично како кај Google, алгоритмот за рангирање на производот на Амазон има многу свои нијанси. Да не ја споменуваме мистеријата што опкружува дел од своите понекогаш премногу облачни рангирачки фактори. Но, денес ќе одам да ги елиминирам сите поврзани недоразбирања, така што ќе знаете точно што треба да се направи со цел да се рангира добро во производот SERPs на Амазон.

Фактори за рангирање на Амазон

Веќе е познато дека главните пребарувачи како Google користат надворешни фактори за да ја одредат позицијата на ранг за пребарување за секоја страница индексирани на интернет. Меѓу другите, алгоритмот за рангирање на Google е фокусиран главно на профилот на линкови на веб страната, присуството на социјалните медиуми, владиниот веб-сајт / домен, итн.Во исто време, сепак, Амазон производ пласман алгоритам се користи само внатрешни фактори без оф-сајт оптимизација на елементи земени во предвид. Затоа Амазон ги разгледува чисто внатрешните фактори, како што се реалните продажби, насловите на производи, вистинската употреба на клучни зборови и комбинираните комбинации за пребарување (најчесто, во позадината), достапноста на производот, задоволството на клиентите, конкурентните цени, клиентските критики , итн. Но, како да се разбере на кој начин Амазон всушност ги рангира производите за да ги направат твоите да бидат наведени на првата страница по сите? Постои општо прифатен пристап базиран на пренамена за рангирањето на производот на Амазон, а подолу, брзо ќе поминувам низ краток сет од неговите главни елементи.

Пристап базиран на реализација

За разлика од Google кој има над 200 рангирачки фактори, алгоритам за рангирање на производот на Амазон не е толку софистициран. Всушност, сè е прилично едноставно - колку повеќе луѓе прават клик за да купат со вас, толку е поголема вашата листа на производи ќе се рангира на Амазон. Работата е дека Амазон само сака да направи повеќе продажба. Значи, кога вашиот производ се претвора добро, тоа природно ќе се рангира на ист начин. Тоа е тоа!

Продај

Уште еднаш, со оглед на тоа што Амазон во крајна линија бара поголема продажба, поуспешните продажби што ги испорачувате, толку е поголем напредокот во вашиот потенцијален ранг. Тоа значи дека оние предмети кои се добро продадени се постојано рангирана на врвот на SERPs таму. И тие дури и не мора нужно да бидат добро оптимизирани или оценети во исто време. Сепак, забележете дека алгоритмот за рангирање на производот на Амазон ги разгледува не само вашите неодамнешни продажби, туку и целокупната историја на продажби што сте ја добиле откако вашиот прв успешно завршен продажен договор таму.

Спонзорирани производи

Ајде да се соочиме со тоа - рангирање повисоко особено оние производи кои имаат повеќе продажба има смисла (барем од гледна точка на овој онлајн пазар). И сето тоа е практично секој бизнис што можеме да го замислиме, нели? Иако, има одреден недостаток за продавачите на Амазон. Мислам дека оваа ситуација е многу слична на оние со веб-сајтови кои имаат поголем сообраќај. Едноставно кажано, колку побрзо вашиот производ се продава преку најновата временска рамка (продажната активност), толку подобро и побрзо ќе го промовирате рангирањето што ќе го имате. Како резултат на тоа, може да стане навистина предизвик да започне нова линија на производи или да преживее на Амазон како продавач на почетници. Затоа понекогаш почнувајќи со спонзорираните производи на Амазон, или ППЦ рекламите, станува единствениот начин да се пробие ова, ќе биде "ранг на јазот" и ќе има корист од kickstart со брзо подобрена продажна брзина Source .

December 22, 2017