Back to Question Center
0

Најдобар веб екстрактор на податоци Според Семалт експерт

1 answers:

Откако интернет почна да расте во однос на квалитетот и големината, ентузијастите и бизнисите почнаа да бараат соодветни екстрактори за податоци. Увоз. Ио и Октопар се веќе подолго време. И двете од овие алатки тврдат дека досега одвај се извлекле повеќе од седум милиони веб страни. За жал, тие не се погодни за програмери и не-програмери и бараат некои вештини за кодирање. Така, хонорарците и не-кодерите продолжуваат да бараат соодветни алтернативи. ParseHub и Kimono Labs би можеле да бидат ваш избор ако не сте научиле никаков програмски јазик како што се Python, C ++ и Ruby.

1. ParseHub:

Кога станува збор за организирање и дефинирање на изгледот и обликот на вашиот сајт, програмата ParseHub е во право за вас. Има различни додатоци на Firefox и може да контролира повеќе елементи на веб страната во ваше име. Оваа програма ја дели веб-страницата во различни секции, ги извлекува сите нејзини страници, ги зачувува датотеките и го зачувува целосниот веб-сајт на вашиот компјутер за употреба без користење.

Откако ќе ја изберете веб-страницата или блогот што сакате да го извадите, следниот чекор е да му дозволите на ParseHub да работи.

Предности на оваа алатка:

  • Неговата опција за гребење е мошне моќна и корисна. Овозможува пристап и контрола на тоа како податоците ќе бидат извлечени.
  • Неговата алатка е дизајнирана да се справи со динамичен опсег на сајтови и блогови.
  • Може да ги организира вашите податоци по азбучен ред, без потреба секоја рачно да ја преземете.
  • API е доста робустен и има тенденција да ги врати резултатите со одложувања наместо да не успее.

2. Кимоно лаборатории:

Исто како и ParseHub, Кимоно е сеопфатна веб екстракција програма. Сепак, потребно е сосема нов пристап за да се сокријат комплексните податоци зад едноставните датотеки и уредување на вашите страници врз основа на нивните перформанси и структура. Што треба да направите е да ја одберете веб-страницата што треба да се извади, да му даде привремено име и да дозволи Кимоно да ја извршува својата работа.

Предности на оваа услуга:

  • Тоа е едноставен за користење алатка која може да се интегрира со било кој прелистувач или оперативен систем.
  • Доаѓа со посебен Chrome додаток, а неговите резултати може да се видат или да се симнат во модел во реално време.
  • Оваа програма овозможува брзо преземање на точни податоци.
  • Постојат различни интерактивни и статични документи за поддршка на нови корисници.
  • Лесно може да се справи со мали и големи веб-сајтови.

Заклучок

Тешко е да се каже кој инструмент е подобар. Сепак, според повратните информации на корисниците и критиките, ParseHub е поповолен од кимоно. Сепак, тоа не значи дека Кимоно не успеа да ги исполни вашите очекувања. Всушност, и двата алатки за извлекување веб нудат пристојна рамнотежа помеѓу употребливоста и моќта Source .

December 22, 2017